Antrenörlük Denklik Başvurusu (GÜNCEL)

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 24.12.2019 tarihinde yürürlüğe giren Antrenör Eğitim Yönetmeliğine göre üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor bölümlerinden mezun olan öğrencilerin antrenör denklik işlemleri E-devlet kanalıyla Spor Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır.

Denklik başvurusu yapacakların Antrenör Eğitim Yönetmeliğini inceleyerek mezun olunan bölüm ve alınan Kayak derslerine göre başvurularını yapmaları önemle duyurulur.

Başvuruda izlenecek adımlar şu şekildedir:

E-devlet kanalıyla Spor Bilgi Sistemi — Spor Elemanı — Denklik bölümünden başvurular alınacaktır.

Başvuru yapan adayların üniversitelerinden ıslak imzalı veya noter onaylı aldıkları transkriptlerini ve transkriptte kayak alt branşları belirtilmemişse (alp disiplini, snowboard, kayaklı koşu veya kayakla atlama) alt branşı belirten üniversiteden alınmış üst yazıyı federasyona göndermeleri gerekmektedir. Gönderilen transkriptler ve alt branşı belirten üst yazı incelendikten sonra denklik belgesine onay verilecek olup transkriptini ve alt branşı belirten üst yazıyı göndermeyen adayların başvuruları onaylanmayacaktır. Denklik başvurusuna Federasyon onayı verildikten sonra Spor Genel Müdürlüğü tarafından onay verilecek olup sonrasında verilen referans numarasına denklik ücreti yatırılacak ve denklik belgesi oluşturulacaktır.

Referans ücretleri Garanti Bankası internet şubesi -Ödemeler — Fatura — Fatura/Abone no ile ödeme — Kurum arama bölümü — Spor Federasyonları Ödemeleri seçenekleri izlenerek yapılacaktır.

Adli sicil kaydı olan kişilerin adli sicil kayıt belgesini sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

2. ve 3. kademe denklik başvuruları da belirtilen şekilde yapılacak olup bu adaylar başvurularını tamamladıktan sonra federasyonun düzenleyeceği 2. veya 3. kademe uygulamalı antrenör kursuna başvuru yapacak ve bu kursu başarıyla tamamladıkları takdirde antrenör belgeleri onaylanacaktır.