HAKKARİ’DE KAYAK ŞÖLENİ SONA ERDİ

Türkiye Kayak Federasyonu 2024 faaliyet programında yer alan Alp Disiplini U18 ve Büyükler 1. etap yarışları Hakkari’de gerçekleşti. Hakkari merkeze 12 kilometre uzaklıktaki 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi’nde düzenlenen organizasyona 19 ilden 86 sporcu katılım sağladı. İki gün süren ve büyük bir çekişmeye sahne olan organizasyonun sonunda dereceye girenlere madalyaları Hakkari Valisi Ali Çelik, Gençlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Yıkıcı, Refik Avşar antrenörler ve katılımcılar tarafından verildi.

Kombine sıralamada dereceye girenler şöyle:

U-18 Kadınlar: 1-Serra Nur Kartal, 2- Duru Yıkıcı, 3-Dafne Yuvacan,

U-18 Erkekler: 1-Doruk Yazıcı, 2-Can Göydaş, 3- Kaan Bal

Büyük Kadınlar: 1- Buse Akar, 2 -Mina Kılıç, 3- Dilruba Yiğit

Büyük Erkekler: 1-Tuğrul Çemlek, 2-Muhammed Fuat Kazanç, Salih Yusuf Kartaltepe

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, yaptığı açıklamada, kayak merkezinde ulusal bir yarışmanın düzenlendiğini söyledi.

Kentte bulunan sporcu ve antrenörlerin çok memnun olduğunu belirten Oto, “Organizasyon için destek sunan herkese teşekkür ederim. Pistler çok çok iyi. Bu yarıştan sonra 2. ayak yarışları olacak. Ondan sonra sporcular aldıkları puanlara göre Türkiye Şampiyonasına katılacak. Burada başka organizasyonlar da gerçekleştireceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir