Kayakla Atlama NEJC FRANK İle Çıkışta

Türkiye Kayak Federasyonu Kayakla Atlama Milli Takım sporcuları dünya sahnesinde yer almaya devam ediyor. Göreve geldikten hemen sonra başarı için kolları sıvayan Federasyon Başkanı Ali Oto’nun desteği ile geçtiğimiz yıl hem Dünya Kupalarında, hem de Kış Olimpiyat Oyunlarında boy gösteren sporcularımıza en önemli katkıyı veren Kayakla Atlama Milli Takımı’nın Baş antrenörü Nejc Frank, yeni sezondan da oldukça umutlu.

Türkiye serivenüne 2019 yılında başlayan Sloven antrenör Kayakla Atlamanın ülkemizde tanıtımında önemli rol oynadı. Türk sporcularının yetenekli olduğunu dile getiren Nejc Frank bugüne kadar yaşadıklarını şöyle ifade etti;

“Antrenörlük kariyerime 2010 yılında Slovenya B Milli takımında ikinci antrenör olarak başladım. 2011’den 2019’a kadar Slovenya A-temsil takımında (Dünya Kupası) ikinci teknik direktör olarak çalıştım. Bu dönemde Sloven yarışmacılar kayakla atlama yarışmalarında kazanılabilecek her şeyi kazandılar. 2019 baharında, antrenörlük kariyerimde büyük bir mücadeleyi temsil eden Türkiye Kayakla Atlama Milli Takımı’nın Baş Antrenörü oldum. İyi ve kaliteli bir antrenmanla yavaş yavaş sporcularımızla yola çıktık. Türk A Milli takımının dört üyesi de ilk sezonda FIS Kupası puanları kazandı. Ardından üç yarışmacının da puan kazandığı COC Cup ile yolumuza devam ettik. Fatih Arda İpçioğlu, COC Kupası’nda tarihi bir altıncılık kazandı. 2021-2022 sezonunda yeni kilometre taşları belirledik. Sporcumuz Arda, Yaz Grand Prix’sinde Dünya Kupası’nın (4 tepe turnuvası) ilk puanları olan tarihi puanlar kazandı. Arda, İrfan ve Ali Bedir, tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası’nda kayaklı uçan tepe ve Vikersund’da yarıştı. Arda’nın Planica’daki uçuşları sırasında Türkiye rekorunu kırdı. Pekin 2022 Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazandı. Bu sezona da iyimser başladık. FIS Dünya Kupasında Ruka’da Fatih Arda ile ilk puanları aldık. Rakipler büyük bir ilerleme gösterdiler ve daha gidilecek çok yer var. Benim dileğim, yarışmacıların düzenli olarak Dünya Kupası’nda en yüksek seviyede puanlar kazanması. Sağlam başladık, bu yüzden yeni zorluklar ve rekabetlerle karşı karşıyayız. Bize destek olan başkan ve yönetimimize teşekkür ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir