2024 Kayaklı Koşu Yarışma Kurallarına Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Federasyonumuzun 2024 yılı faaliyet programında yer alan Kayaklı Koşu Yarışma talimatında belirtilen yarışma kurallarına göre yapılabilmesi için aşağıdaki kurallara dikkat edilmesi hususunda;

  1. Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince onaylanmamış kafile listesinde yer alan sporcular ile geçerli lisansı olmayan sporcular yarışmalara katılamazlar. Ayrıca, takımların il müdürlüklerince onaylı kafile isim listelerinde sporcuların; kulübü, lisans numaraları ve doğum tarihleri de gün-ay-yıl olarak belirtilecektir.
  2. Türkiye Kayak Federasyonunun düzenleyeceği tüm yarışmalara katılacak iller kafile listelerini il temsilcisi imzası ile Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğünce onaylatarak federasyona ve organizasyonu yapan il müdürlüğüne yarışama tarihinden önce gönderilmelidir.
  3. İl birinciliği yarışmalarında federasyon il temsilcisi federasyonun resmi gözlemcisi olarak görev yapar.
  4. Kategorilerde yaş durumunda anormallik (nüfusta küçük yazılması) tespit edilen sporcular yarışma kurulu kararı ile fiziki üstünlüğü göz önünde bulundurularak kurul tarafında uygun görülen kategoriye çıkartılabilir.
  5. Yarışmaya katılacak olan kafilelerin, il birinciliği yarışmasından önce sporcu lisanslarının vize güncelleme işleminin yapılması zorunludur. Aksi takdirde yarışmalara sporcu katılamaz.
  6. İl birinciliği yarışma sonuçları, yarışma tarihinden sonra en geç 3 (Üç) gün içerisinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce onaylanarak federasyona iletilir.
  7. Kayaklı Koşu branşı paten (serbest) ve klasik olmak üzere iki teknikte yarışma düzenler. Her iki tekniğe uygun yarışmada teknik kaymak zorundadırlar. Bu yarışma kurallarına (paten-klasik teknik) uygun teknik kaymayı gösteremeyen yetersiz sporcular juri kararı ile pistten alınır.
  8. Yarışmaların güvenliği ve sporcuların sağlığı açısından yarışmalarda Kayaklı Koşu branşına uygun teknik malzeme yetersizliği görülen sporcular yarışma jürisi kararı ile pist dışına alınır.
  9. Klasik teknikte yapılan yarışmalarda ‘’zone’’ alanından geçerken klasik teknik özelliğini gösteremeyen sporcular diskalifiye edilir.
  10. Çıkış sırası gelen sporcu; görevli hakem tarafından numarasının okunmasından sonra 2 dakika içerisinde çıkış noktasına gelmemiş ise sporcu yarışma jürisi tarafından diskalifiye edilir.
  11. Yarışma öncesi yapılan teknik toplantılarda yarışma ile ilgili verilen zamanların dışında pistte antrenman veya kayak yapan sporcular juri kararı ile diskalifiye edilir.
  12. U12 – U13 – U14 kız-erkek çocuk kategorileri bu kurallara dahil değildir.
  13. Bu kurallara uymayan sporcular yarışma sonuç listesinde yarışmaya katılmamış (DNS) olarak gösterilir
  14. Alt kategoride yarışan bir sporcu üst kategoride veya üst kategoride yarışan bir sporcu alt kategoride yarışamaz.
  15. Faal olarak Antrenörlük (Kadrolu, Sözleşmeli ve Fahri vb. gibi) yapanlar Federasyonun faaliyet programında yer alan yarışmalara sporcu olarak katılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir