UÇAN TÜRK’TEN TARİHİ SEZON

Kayakla Atlama’da tarihi bir sezonu daha geride bırakıyoruz. Bu branşın en başarılı sporcusu Fatih Arda İpcioğlu, sezona adeta damgasını vurdu.  Bu sezon çeşitli kayak merkezlerinde organize edilen 26 Dünya Kupası’nda 18 kez elemeleri geçen başarılı sporcumuz, 4 yarışmada ise final atlayışına hak kazındı. Milli sporcumuz kariyerinin en iyi sezonlarından birisini yaşarken Dünya Kupası puanını kazanmayı da başardı. Fatih Arda İpcioğlu ayrıca bu yıl Slovenya’da yapılan dünya şampiyonasında finale kalan ilk Türk sporcu unvanını elde etti.

Kayakla Atlama’da diğer sporcumuz Muhammet Ali Bedir ise katıldığı 20 Dünya Kupası’nda 8 kez elemeleri geçmeyi başararak kariyerinde önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye Kayak Federasyonu olarak kayakla atlamada güzel bir sezonu geride bıraktıklarını dile getiren Başkan Ali Oto, “Sporcularımız bu sezon kendilerinden beklenenin üzerinde bir performans göstererek ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. Ben burada sporcularımızı ve antrenörümüz Franck Nejc’i tebrik ediyorum. Daha çok çalışmayla yeni sezonda üst sıralarda olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir